Presentació del Grand Chess Tour Destacats

El primer dia de La Batalla de Llegendes, el passat divendres 24 d'abril, es va celebrar una conferència per presentar el nou grup de tornejos anomenat Grand Chess Tour. Aquesta nova iniciativa estarà formada per tres tornejos: el Norway Chess 2015 a Noruega del 15 al 26 de juny, la Sinquefield Cup a Saint Louis del 21 d'agost al 3 de setembre i el London Chess Classic a Londres del 3 al 14 de desembre d'aquest mateix any.

   El Grand Chess Tour comptarà amb les principals estrelles del panorama escaquístic mundial, encapçalats per Magnus Carlsen. S'han agafat els 10 primers jugadors de la llista FIDE del gener del 2015. Fins al moment les sorpreses són que Vladimir Kramnik ha rebutjar la invitació mentre que Wesley So no està encara en la llista de convidats. Es creu que So jugarà i per tan només quedaria una plaça lliure (la de Kramnik) que quedaria coberta amb un jugador convidat pel mateix torneig. Per tant els jugadors del qual estarà format el Grand Chess Tour seran:

 

1- Magnus Carlsen, Noruega

2- Fabiano Caruana, Itàlia

3- Alexander Grischuk, Rússia

4- Veselin Topalov, Bulgària

5- Viswanathan Anand, Índia

6- Levon Aronian, Armènia

7- Anish Giri, Holanda

8- Hikaru Nakamura, USA

9- Wesley So, USA

10- Jugador convidat per l'organització 

 

   Tots ells competiran per una borsa de premis de 1.050.000$. A la presentació de l'esdeveniment s'ha promocionat com "el major anunci en els escacs professional des de 1988" i no hi ha per menys. Malcolm Pein, director i organitzador del London Chess Classic, ha explicat que la diferència entre aquests tornejos i el Grand Prix de la FIDE és que "els jugadors seran preuats amb una quantitat de diners merescuda pel seu estatus de jugadors d'elit". A més ha afegit que per evitar ensopegar amb altres tornejos d'elit, les dates del Grand Chess Tour de 2016 serien anunciades immediatament després del London Chess Classic d'aquest any.

 

Save the Date

 

Norway Chess 2015Stavanger, Norway
Juny 13-26, 2015

 

 

2015 Sinquefield Cup
Saint Louis, Missouri, USA
Agost 21 - Setembre 3, 2015

 

 

2015 London Chess Classic
London, UK
Desembre 3-15, 2015

 

 

Home

Grand Chess Tour 2015

 

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mitjà

Presentació del Norway Chess 2015, 1r torneig del Grand Chess Tour

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.