Wei Yi campió a León Destacats

El passat divendres 12 de juny va començar el XXVIII Magistral Ciudad de León. El dia anterior, el dijous, es van sortejar les semifinals on va sortir que la primera semifinal seria el duel Ruslan Ponomariov vs Maxime Machier-Lagrave i la 2a seria David Antón vs Wei Yi. El primer duel entre l'ucraines i el francès va finalitzar amb la victòria de Vachier-Lagrave per la mínima per 1'5 a 2'5 punts i el segon duel entre les joves promeses va acabar amb el mateix resultat a favor del xinès Wei Yi.

 

   La primera partida va ser la més emocionant de les quatre. Wei Yi va elegir la jugada e4 que va ser contestada pel francès amb una najdorf amb enrocs oposats. El xinès va ser el primer d'atacar al rei rival però al quedar-se en res va ser el negre que va començat atacar al rei blanc. Vachier-Lagrave va obtenir una certa avantatge però després de cometre algunes imprecisions va permetre igualar a Wei Yi.

 

   La segona partida va ser molt més tranquil·la. A les 10 primeres jugades es va arribar a una obertura completament simètrica i després de realitzar canvis de peces van acordar taules en un final de torre, alfil i quatre peons cada un, posició completament tablífera.

 

   La tercera partida va ser la clau de la gran final. El xinès, després de tornar a jugar e4 com en la primera partida, es va veure obligat a enfrontar-se davant una altres siciliana, aquest cop la variant del dragó i no la najdord. Va demostrar la seva gran preparació ja que durant tota la partida va ser el clar dominador. A mida que la partida avançava la ventatge del xinès es va anar incrementant sense que el francès hi pogués fer gaire res. D'aquesta manera, després de 41 jugades, la partida se la va apuntar Wei Yi, fet que desequilibrava el marcador de la final a favor seu. 

 

   La quarta i última partida va ser el moment més tens de les quatre ja que Vachier-Lagrave jugava amb blanques i necessitava guanyar per empatar el marcador i anar als desempats a 5min finish. Wei Yi però va aconseguir canviar les dames molt ràpid i van arribar a un final molt ràpid. El francès havia aconseguit guanyar un peó net en el mig joc però amb l'únic inconvenient que li havia suposat entrar en un final d'alfils de diferents colors cosa que feia augmentar les possibilitats de taules. D'aquest manera el resultat de la posició només podia ser victòria pel blanc o taules. Wei Yi però, abans que tothom, ja havia vist com defensar el final i va crear una fortalesa on el francès no va poder fer res més que fer taules. 

 

   Per últim dir que Wei Yi, a la roda de premsa, va enunciar que tornaria l'any 2016 a disputar el Magistral de León cosa que assegura el gran nivell i emoció de la pròxima edició d'aquest torneig. Cal dir que el xinès només té 16 anys recent fets, està consolidat entre els 30 millors del món, ja ha guanyat dos cops aquest torneig i ha sobrepassat la barrera de 2700 punts 1 any abans que Magnus Carlsen, qui tenia el rècord fins feia tan sols un any. 

 

 

FOTOS

 IMG_4125

Tauler de joc de la final

 

IMG_4146

 Salutació dels jugadors abans de l'inici de la final

 

IMG_4144

 Saque d'honor a la primera partida de la final

 

 

Wei Yi ©Chesslive.com

 

Vachier-Lagrave

 Maxime Vachier-Lagrave ©Chesslive.com

 

Vachier-Lagrave y Yi Wei

Els dos finalistes d'aquesta edició del Magistral de León ©Chesslive.com

 

Wei Yi rebent el trofeu de campió

 

 

PÀGINA WEB DEL MAGISTRAL

 

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.