Ilyumzhinov reelegit com a president de la FIDE Destacats

L'Assemblea General de la FIDE s'ha iniciat l'11 d'agost a les 9 am a la Universitat de Tromsø. L'actual president de la FIDE Kirsan Ilyumzhinov ha set reelegit per un ampli marge, amb 110 vots en contra de 61 de Garri Kasparov. Amb aquest reelecció, Ilyumzhinov, ampliarà el seu actual mandat de 19 anys a com a mínim 4 anys més en el càrrec. Així el president aconsegueix mantenir la presidencia al igual que ho va fer fa quatre anys davant d'Anatoly Karpov.

   El principal suport que ha obtingut l'actual president ha vingut de tota Llatinoamèrica. Espanya també li ha donat el suport al financiar part del Campionat Iberoamericà que es va celebrar el mes passat a Linares. Catalunya per la seva part va enviar una carta a la FEDA on donava suport a Kasparov.

   Després dels resultats Kasparov ha dit: "És un dia molt trist pels escacs. Hem lluitat contra una força apabullant. Confiava en que la majoria dels delegats fossin receptius a les meves idees però de han preferit votar a algú que fa falses promeses. Ara vull veure si Iliumzhinov és capaç de complir el que ha promès davant tota l'Assemblea General." Aquesta última frase ha vingut del discurs final abans de les eleccions on Kirsan ha promès invertir 20 milions de dòlars.

 

Darrera modificació el 24 Maig 2016

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.