Sinka, de 87 anys, nou rècord en simultànies Destacats

La hungaresa Brigitta Sinka, de 87 anys d'edat, va batre el passat dia 28 de juny el rècord del món de simultànies al arribar a 13.600 partides simultànies disputades. D'aquesta manera va batre l'anterior rècord que posseia el Gran Mestre cubà José Raúl Capablanca (1888-1942), campió mundial entre 1921 i 1927 i considerat un dels millors jugadors de tots els temps, amb un total de 13.545 partides simultànies.

 

   Malgrat la seva edat avançada, Sinka, dues vegades subcampiona d'hungria, segueix activa amb fitxa de la FIDE i té ordenat tots els documents i partides perquè el comitè del Record Guinnes li reconegui la seva proesa. "Sóc una dona. Recopilar minuciosament tots els documents va ser molt natural des dels inicis. Tinc els quaderns ja groguencs que moltes vegades reviso", va explicar la escaquista coneguda com a "donya Bici".

 

   Sinka va aprendre a jugar als 4 anys d'edat. A l'edat de 16 anys va disputar les primeres simultànies contra 6 taulers a l'Olimpíada d'Escacs l'any 1957. Va seguir fins que al voltant del 2010, quan va aconseguir les 10.000 partides simultànies, va voler deixar els escacs. Va ser llavors quan es va enterar del rècord mundial del cubà i va decidir seguir disputant simultànies fins aconseguir superar-lo. 

 

 

 

 

 

 

Club Escacs Olot

Club esportiu creat el 1948 dedicat a l'ensenyament i la pràctica dels escacs a Olot.

correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.